Hvordan jobber vi?
Prosjektet er organisert med flere faser og spor, og skal vare over flere år. Det er et prosjekt som vil eksperimentere med både metoder og tilnærminger for å finne, teste og utvikle gode løsninger. Vårt felles mål er å få et sømløst, persontilpasset og forutsigbart tilbud til barn og unge med sammensatte behov og deres foresatte.
Prosjektet og det kommende arbeidet vil ses i sammenheng med andre pågående oppdrag og tverrsektorielle satsinger, for eksempel 0-24 samarbeidet, Sluttrapporten “Varige strukturer”, Digi-Ung, Digihelse og Akson. Rapporten “Hvor skal man begynne” er også sentral for dette prosjektet.
Hva har vi gjort?
Livshendelsen startet med et StimuLab-prosjekt. Der begynte vi med en kunnskapsoppsummering av behov og utfordringer som barn og unge med sammensatte behov og deres foresatte i dag møter. Kunnskapsrapporten oppsummer utfordringsbildet som hindrer det offentlige å tilby gode tjenester for målgruppen, og den viser at utfordringene ligger på ulike nivåer. Rapporten anbefaler fire konkrete utfordringsområder som kan gi retning for videre arbeid.
Hvor er vi nå?
Livshendelsen ASB har vokst for hvert år, og vi går fra å være et prosjekt til å bli et program som i dag har to prosjekter i gang.
Enklere tilgang til informasjon
Prosjektet har fått støtte til “Enklere tilgang til informasjon” (ETI) fra Medfinansieringsordningen. Vi er nå godt i gang med dette prosjektet, og skal i juni 2024 levere en MVP (minimum viable product).
Stimulab-prosjekt - Tilbakemeldingssløyfer mellom stat og kommune
Livshendelsen fikk i 2023 tildelt nye Stimulab-midler, og er nå i gang med et nytt prosjekt som skal se på tilbakemeldingssløyfer mellom stat, kommune. Statsforvalter er en sentral aktør i dette prosjektet.
Kartleggingsverktøyet er noe vi har jobbet aktivt med helt siden første Stimulab-prosjekt. Dette er et verktøy som kommer til å bli sentralt også i prosjektet om tilbakemeldingssløyfen mellom stat og kommune.