Diamant 2 - veivalg og prioritering

Prosjektet som jobber med Systemdemonstrator - tilbakemeldingssløyfer mellom stat og kommune, er nå godt i gang med diamant 2. Sentralt i dette stadiet er valget og prioriteringen av eksperimenter.

Prosjektets målgruppe er barn og unge med sammensatte behov, og vi utforsker fire ulike retninger. Hver av disse retningene vil ha ulike utgangspunkt i ulike deler av tilbakemeldingssløyfen.

Utvelgelseskriterier

I valg av eksperimenter ser vi på tre ulike utvelgelseskriterier.

1. Systemisk «potens»: gir eksperimentet stor verdi, er det tverrsektorielt og påvirker det større deler av tilbakemeldingssløyfen, eventuell har det overføringsverdi til andre områder?

2. Grad av strategisk viktighet: henger eksperimentet godt sammen med de overordnede målene for livshendelsen og andre overordnede planer og strategier?

3. Gjennomførbarhet: lar eksperimentet seg gjennomføre og man kan se resultater av eksperimentet innenfor prosjektets rammer, både praktisk, økonomisk og tidsmessig?

Eksperimenter skaper en systemdemonstrator

De fire retningene vi ser på er:

“Medlytt og lær”: Utforske læring fra den tverrsektorielle kartlegging ved bruk av kartleggingsverktøyet i Flekkefjord, aggregert og brukt på statsforvalternivå

“Kommuneveiledning”: statsforvalterens veiledningsfunksjon som mulighet for å bedre tverrsektorielt samarbeid

“Videreutvikle Kommunebilde”: Tverrsektorielle indikatorer som kan vise status på sammenhengende og tjenester

"KUBU-kanalen": Utforske hvordanKUBU kunne brukt sitt mandat til å styrke Statsforvalternes rolle i det tverrsektorielle arbeidet

Et eksperiment er ikke en løsning. Et eksperiment skal lære oss noe om hva som kan fungere og skape nye ideer til mulige løsninger.
— Lena Sendstad, EGGS Design

- Det er eksperimentene som i praksis kommer til å være systemdemonstratoren. Tanken er å bygge et lite eksperiment, og at vi deretter bygger på med mer slik at vi til slutt får et større eksperiment, forklarer Lena Sendstad, kreativ direktør i EGGS Design.

Diamanten lukker seg snart

Prosjektet er nå i en fase av prosjektet hvor diamanten er “bred”, og hvor man henter inn så mange relevante innspill som mulig. Fremover går prosessen mot at diamanten “lukkes”, og da må vi gjøre valg og harde prioriteringer.

- Vi har gjennomført møter med en rekke ulike aktører innen kommune, statsforvalter og statlige virksomheter. Det er veldig mange gode forslag på hva vi bør eksperimentere med, og det er så mye vi har lyst å utforske. Dessverre har vi begrenset med tid i dette prosjektet, og det er bare noen få eksperimenter vi kan gå videre med, sier Astrid T. Larssen, prosjektleder for Systemdemonstratoren.

Målinger er viktig

Videre er det avgjørende å identifisere indikatorer som kan vise tverrsektorielt samarbeid. Prosjektet forsøker å finne målinger som kan identifisere mønstre og trender.

- Arbeidet med systemdemonstratoren går stadig fremover, og nå som vi er i diamant 2 er prosjektet snart midtveis. Det er høyt tempo, og det vi går fremover for hver uke som går. Det blir veldig spennende å komme i gang med eksperimentene etter sommeren avslutter Astrid T. Larssen.

Forrige
Forrige

Første versjon av ETI klar for omfattende testing

Neste
Neste

Arendalsuka - demo av nytt KI-verktøy (ETI)