Politisk ledelse på fagsamling med ASB og DIGI-UNG

Det var god stemning da ASB og DIGI-UNG møttes til felles fagdag 29. november. Ekstra stor stas var det å få besøk av Karl Kristian Bekeng (statssekretær i HOD) og Emma C. Jensen Stenseth (ekspedisjonssjef i BFD).

DIGI-UNG programmet har gjennomført slike samlinger flere ganger tidligere. Alvorlig sykt barn som også er en stor tverrsektoriell satsning, har svært mye til felles med DIGI-UNG programmet. Derfor var det naturlig å samle begge programmene til en felles fagsamling. Et godt eksempel på hvordan ASB samarbeider med DIGI-UNG er prosjektet RettPÅ. Gjennom StimuLab-prosjektet kom det klart frem at det er vanskelig for ungdom og deres familier å finne frem til hvilke rettigheter de har. Dermed ble RettPÅ etablert under DIGI-UNG programmet, med ungdom som målgruppe. Planen fremover er å se på muligheter for å ekspandere en fremtidig løsning med flere målgrupper.

Politikernes oppmerksomhet

Alvorlig sykt barn har fått god oppmerksomhet fra politisk ledelse hele veien, på samme måte som DIGI-UNG. På Arendalsuka hadde vi debatt med blant annet Gunn Karin Gjul, statssekretær i KDD. På EHiN-konferansen hadde vi med Karl Kristian Bekeng på debatt. Alt i alt har livshendelsene fått mye oppmerksomhet, og det har vært knyttet spenning til hvordan dette arbeidet kunne løses på en optimal måte. Fordi det ikke fulgte midler med til disse satsningene, så har det naturligvis vært en krevende prosess. ASB har likevel kommet godt i gang, tross alle utfordringer.

- At statssekretærene engasjerer seg i ASB er vi veldig glade for. Regjeringen har også valgt å videreføre arbeidet med digitaliseringsstrategien og livshendelsene, og det er et viktig signal om at de tar digitalisering på alvor. Mye bra er gjort hittil, men det er fortsatt et godt stykke arbeid som gjenstår for å få til gode sammenhengende tjenester, sier Line B. Hansen, prosjektleder for Alvorlig sykt barn.

Sammenfallende interesser

DIGI-UNG programmet har vært i gang noe lengre, og har kommet noen steg lengre enn ASB. Livshendelsen har likevel erfaringer som er nyttig for DIGI-UNG programmet, så det å samle begge satsningene var nyttig på mange måter. Det var fint å gjøre seg kjent med hverandres fagkompetanser, få innsikt i problemstillinger som kan løses på tvers, og ikke minst løse oppgaver i fellesskap.

Nærmere 60 personer var samlet til heldagssamling 29. november på Telegrafen. Følgende virksomheter deltok: Direktoratet for e-Helse, Helsedirektoratet, Norsk Helsenett, Flekkefjord kommune, Helse Bergen, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, NAV, Knowit, NoA Ignite, Sopra Steria, EGGS Design, Helse og omsorgsdepartementet og Barne- og familiedepartementet.

Nyttig på så mange måter

Oppgavene deltakerne hadde sendt inn i forkant ble under samlingen brukt som underlag for videre arbeid. Å se på hvordan vi kan skape synergier mellom Alvorlig sykt barn og DIGI-UNG er en viktig oppgave, og det kom også frem under arbeidet.

Vi konkluderer med at det ble en god faglig samling, med oppgaver som har gitt spennende resultater. Vel så viktig som det faglige var det at deltakerne på tvers av virksomhetene ble kjent med hverandre. Det var høy entusiasme og engasjement gjennom hele dagen. Når mennesker fra ulike ståsted og virksomheter samles så skapes spennende dynamikk - det er ingen tvil om det.

Forrige
Forrige

Nye Stimulab-midler til Alvorlig sykt barn

Neste
Neste

Bli kjent med Alvorlig sykt barn på EHiN