Bli kjent med Alvorlig sykt barn på EHiN

8. november deltok Alvorlig sykt barn på EHiN med "Høydepunkter fra Livshendelsen Alvorlig sykt barn". Bjørn Guldvog ledet samtalene som breddet seg fra politisk toppnivå, ut til kommune-Norge og ned til den enkelte bruker.

Alvorlig sykt barn (ASB) har til tross for få midler klart å skape et fundament som kan bygges videre på. I dag fikk vi et innblikk i hvordan prosjektet har jobbet, og hvordan vi jobber videre. Seansen var bygget opp med ulike videosnutter med ulike tema, som ble debattert av panelet.

Vi startet seansen med en videosnutt av Elin Gunnarson, mamma til William. Hun gir et innblikk i hvordan hverdagen er for familier som har alvorlig syke barn.

Bredt sammensatt gruppe

Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet, hadde med seg et spennende panel. Her stilte Karl Kristian Bekeng (AP), statssekretær i HOD (Helse- og omsorgsdepartementet) og Kristin Weidemann Wieland, innovasjonsdirektør i KS. Vi fikk også møte Benjamin Berglen (student ved UiO) som deltar i ASB sitt brukerpanel for ungdom. Videre Irene Ahnéll (skuespiller) mamma til 6-årig jente som pådro seg hjerneskade etter en ulykke.

Fra Flekkefjord kommune kom Sophie Bouffard for å gi innsikt om nye metoder, og da spesielt Kartleggingsverktøyet. Fra e-Helse stilte Håkon Tverrli for å fortelle om Enklere tilgang til informasjon, det nye prosjektet i Alvorlig sykt barn.

Fra scenen under EHiN

Det var en engasjert gjeng som debatterte utfordringer og muligheter knyttet til Livshendelsen.

En innholdsrik time

Det ble en time fylt med variert innhold. Vi så fire filmsnutter med ulike vinklinger og innsikt, og panelet fikk kommentere på både utfordringer, tilnærminger og muligheter tilknyttet livshendelsen. Bjørn Guldvog gjorde en svært god jobb med å håndtere et panel som var sammensatt av ulike mennesker, og i løpet av seansen ble det både tårer, latter og gode refleksjoner.

Enklere tilgang til informasjon

Under seansen fikk vi vist frem det nyeste prosjektet i Livshendelsen, Enklere tilgang til informasjon. Dessverre ble det bare tid til en liten smakebit denne gang, men dette er noe vi kommer til å profilere så mye vi kan fremover. Prosjektet har fått støtte fra Medfinansieringsordningen, og for å lykkes med dette prosjektet er vi avhengige av å samarbeide med en rekke offentlige virksomheter.

Stand sammen med Digdir

Mange var involvert for å få til en spennende stand. "Klomaskinen" vekker alltid interesse, men den har en dypere meningen utover at du kan vinne en bamse. Alle bamser har merkelapper med "PPT", "Spesialisthelsetjeneste" og lignende. Når maskinen er stilt inn slik at det er svært vanskelig å få tak i bamsene, så henviser vi til at det er vanskelig for foreldre å navigere i "systemet". På standen har vi kommet i kontakt med mange relevante samarbeidspartnere, og vi har ikke minst fått god profilering av livshendelsen.

Tusen takk til Digitaliseringsdirektoratet som inviterte oss med på både innlegget og standen! Vi takker også alle som engasjerte seg i vår tilstedeværelse på EHiN. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller innspill. 💛

Se video/streaming fra seansen

Forrige
Forrige

Politisk ledelse på fagsamling med ASB og DIGI-UNG

Neste
Neste

57 millioner til "Enklere tilgang til informasjon"