Styringsrådet
Styringsrådet blir erstattet med en Forankringsgruppe. Websidene oppdateres så fort vi har alle detaljer på plass.
Rådet, som tidligere ble kalt Styringsgruppen, tar fortløpende beslutninger for å sikre at prosjektene leverer resultater som gir praktisk nytte og gevinst. Styringsrådet fokuserer videre på konkrete aspekter som produktstrategi, teknologi, funksjonalitet, og ressursbruk. De fungerer som en viktig sparringspartner for å avdekke behov og prioritere tiltak. Dette sørger for at prosjektutviklingen er fleksibel og tilpasset brukernes krav og forventninger.
Gruppen ledes av programeier Ellen Margrethe Carlsen (Helsedirektoratet).
Helsedirektoratet
Ellen Margrethe Carlsen, avdelingsleder for Barne- og ungdomshelse og programeier av Livshendelse Alvorlig sykt barn
Inger Anette Finrud, avd. direktør digitale helsetjenester
Utdanningsdirektoratet
Øystein Nilsen, leder avdeling for digitale tjenester
NAV
Karin Bøhlerengen, produktansvarlig sykdom i familie
KS
Else Tobiassen, rådgiver
Flekkefjord kommune
Hanne Margrethe Matsen, avdelingsleder
Statped
Espen R. Haram, avdelingsleder digitalisering, prosjekt og prosess
Norsk helsenett
Line Ringheim, seksjonsleder partnersamarbeid
Hva er din motivasjon for å sitte i styringsrådet?
-
Ellen Margrethe Carlsen, Helsedirektoratet
Jeg er opptatt av at barn og unge og deres foreldre skal få tidlig hjelp og at de tjenestene de trenger skal samarbeide. Jeg brenner for at barn og unge og deres foreldre skal få hjelp til det som er viktig for dem.
Jeg håper at vi gjennom dette arbeidet kan finne gode metoder for at barn og unge og deres familier får den hjelpen som de trenger for å kunne mestre sin hverdag. Jeg håper også at vi kan finne gode digitale løsninger for informasjon, kommunikasjon mellom tjenester og automatisering av rettigheter.
-
Øystein Nilsen, Utdanningsdirektoratet
Å få et alvorlig sykt barn er en situasjon alle foreldre frykter. At felleskapet stiller opp når dette skjer er grunnleggende for en velferdsstat. Vi må gi barn og foresatte best mulig støtte i en slik situasjon – det betyr samordnede og fleksible offentlige tjenester som gir riktig støtte på riktig tid.
-
Hanne Margrethe Matsen Flekkefjord kommune
Jeg ønsker at alvorlig syke barn og deres familier skal oppleve at de får helhetlige tjenester av høy kvalitet. Vi i kommunen jobber for at hver enkelt skal få utnytte sine ressurser best mulig.
Deltakelse i ASB gir oss mulighet til å være med å forme morgendagens tjenester på tvers av nivåer og sektorer. Det synes jeg er et viktig oppdrag.
-
Karin Bøhlerengen, NAV
Jeg brenner for at brukere i denne sårbare gruppen skal få det bedre og ikke slite seg ut i møte med staten.
Er det en brukergruppe som fortjener gull-service i Norge, så er det foreldre med alvorlig syke barn.
Jeg håper vi kan komme dit at vi som eier tjenestene klarer ved hjelp av digitalisering både å samkjøre oss, og være i forkant av behovene til foreldrene.
-
Espen R. Haram, Statped
Barn, unge og foreldre som trenger tidlig hjelp skal ha lov til å forvente at et samlet hjelpeapparat klarer å samarbeide slik at de får bedre liv. Dette fordrer at de som er i laget rundt barnet samarbeider på en god måte.
Jeg er spesielt opptatt av hvordan vi kan prøve ut nye former for samhandling og samarbeid mellom forvaltningsnivåer til beste for målgruppen og deres familier. Jeg har erfart at vi har mye å gå på når det gjelder dette.
-
Else Tobiassen, KS
Jeg brenner for at foresatte kan få være foresatte når de får et barn med sammensatte behov som trenger sammensatte tjenester
Jeg ønsker at de og deres barn skal oppleve at de får et helhetlig og sammenhengende tilbud uansett hvilken instans de trenger bistand fra.
Brukermedvirkning har alltid vært drivkraften for meg i arbeidet med denne delen av innbyggerne våre.
Vi må legge ressursdiskusjoner til siden og lytte til hovedpersonene.
Og midt i det må vi IKKE glemme og spørre barnet selv.
-
Inger Anette Finrud, Helsedirektoratet
Etter å ha jobbet i mange år med alvorlig syke barn og deres familier er jeg kjent med belastningen de opplever med manglende tilgang til informasjon, og sammenhengende tjenester på tvers av nivåer og sektorer, derfor er jeg spesielt opptatt av at alvorlig syke barn og deres familier får enkel tilgang til helhetlige og sammenhengende tjenester av høy kvalitet som er enkle å bruke.
Jeg ønsker at barn, unge og deres foreldres behov er styrende for utvikling av tjeneste slik at de får den hjelpen som er viktig for dem. Når, hvor og hvordan helse- og omsorgstjenester utføres bør også i større grad tilpasses familiens behov.
Jeg brenner for at digitalisering og automatisering kan brukes til å forenkle hverdagen til familier med alvorlig syke barn, og at vi som jobber med utvikling av tjenestene er gode til å samarbeide tvers av nivåer og sektorer.
-
Line Ringheim, Norsk helsenett
Det å kunne være med å bidra til at familier med alvorlig syke barn kan få bruke tiden på familien, og det som gir livskvalitet, er utrolig givende. Jeg håper at de i fremtiden får all relevant informasjon og tjenester samlet på ett sted, slik at de slipper å lete, slik det er i dag.
Det å få lov til å være med å teste ut nye metoder og teknologi, som eksperimentell design og KI, i denne sammenheng, er utrolig spennende. Lykkes vi, kan dette være starten på noe som kanskje kan brukes i forbindelse med andre livshendelser også. Å være deltaker i et styringsråd som er tverrsektorielt er lærerikt og inspirerende, at vi sammen har et felles mål og samarbeider på tvers.