2023 – et dynamisk år for Alvorlig sykt barn

2023 er i ferd med å ebbe ut, og vi entrer snart 2024. I den forbindelse faller det naturlig å gjøre en oppsummering av alt det gode arbeidet som har blitt gjort i Livshendelsen ASB gjennom året.

I tillegg til at vi jobber med konkrete prosjekter så ser vi også på hvordan vi kan få finansiering til flere. Hvis målgruppen vi jobber med skal få et løft, så kreves det at vi jobber fra ulike hold. I tillegg bruker vi mye tid på å snakke med de viktigste interessentene. Aktørbildet for livshendelsen er svært kompleks, og for at Alvorlig sykt barn skal settes på agendaen så kreves det at vi bruker mye tid på å snakke med folk. Vi er til stede på viktige konferanser, seminarer og andre relevante arrangementer. De største arenaene vi har deltatt på i år er NOKIOS og Arendalsuka.

Illustrasjonsfoto. Kilde, Unsplash.

Enklere tilgang til informasjon (ETI)

Dette er et banebrytende prosjekt hvor det har vært viktig å jobbe med flere parallelle prosesser for å komme frem til den optimale løsningen. Prosjektet har en eksperimentell tilnærming og lærer fortløpende. Første kvartal av 2023 brukte prosjektet hovedsakelig til å etablere seg og komme i gang. Etter sommeren har det virkelig skjedd mye, spesielt etter at vi besluttet å kjøre et spor gjennom StartOff hvor vi tester ut kunstig intelligens i samarbeid med Append Consulting.

Les mer om prosjektet

Konsept 42 – en visjon for livshendelsen

“Konsept 42” har blitt utarbeidet i prosjektet ETI (se ovenfor). Konseptet er en visjon for hvordan effektivisere informasjonsforvaltningen i offentlig sektor for å gi bedre tilgang til oppdatert og relevant informasjon for brukere og pårørende, samt styrke kompetansen hos offentlige tjenesteytere.

Arbeidsnavnet “konsept 42” er inspirert av boken "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" av Douglas Adams hvor den superintelligente datamaskinen Deep Thought konstaterer at “42” er svaret på spørsmålet om livet, universet og alt mulig. Konseptet vil videreutvikles sammen med flere aktører i 2024.

Nytt Stimulab-prosjekt

Vi har fått tildelt midler til å sette i gang med et nytt Stimulab-prosjekt, som vi kaller 2.0. Her skal vi se på tilbakemeldingssløyfene mellom stat, statsforvalter og kommune. Hovedhensikten med dette Stimulab-prosjektet er å teste ut hvordan tverrsektorielle tilbakemeldingssløyfer mellom stat og kommune kan forbedres.

For å få til dette skal vi se nærmere på hvordan vi kan gå fra en lokal og brukerorientert innovasjon til å skape nasjonal systemendring. Dette skal vi gjøre ved hjelp av en systemdemonstrator. Sistnevnte kan sammenlignes med eksempelvis “modell, pilot, konsept, Proof of Concept (PoC)”.

Les mer om hva vi skrev da vi søkte etter leverandør

Kartleggingsverktøyet

Da Livshendelse Alvorlig sykt barn (ASB) startet sitt første StimuLab-prosjekt benyttet vi eksperimentering som metode. Når vi snakker om "eksperimentering" så mener vi utforsking av nye metoder i møte med barn, ungdommer og deres familier. Ved hjelp av enkle skisser kartlegger vi deres behov, og utforsker hvordan vi kan styrke samhandlingen mellom tjenestene og familiene. Målet er å få et tjenestetilbud som er individuelt tilpasset.

Kartleggingsverktøyet er i dag kun papirbasert, men vi ønsker på sikt å digitalisere det. Flekkefjord kommune har vært helt sentral i dette arbeidet, og vi ser nå på hvordan vi kan videreutvikle verktøyet. Når de bruker verktøyet er det brukermedvirkning og samhandling som står i fokus.

Les mer om Kartleggingsverktøyet

Forrige
Forrige

Samskaping på agendaen under fagsamling

Neste
Neste

- Kunstig intelligens åpnet opp et nytt mulighetsrom