Alvorlig sykt barn på Skates agenda

Jente med forstørrelsesglass

Livshendelsen Alvorlig sykt barn og Dødsfall og arv var tema på Skates fagdager 5. og 6. mai. Topplederne kom med mange positive forslag som ble presentert for Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Skate (Styring og koordinering av tjenester i e-forvaltning) er et topplederforum som er oppnevnt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), og ledet av Digitaliseringsdirektoratet. Lederne møtes to ganger i året, og overordnet tema for samlingen som fant sted denne gang var «Status og utfordringer i regjeringen sin digitaliseringsstrategi» - med livshendelsene som hovedfokus.

Råd og anbefalinger

Skate har en aktiv rolle hvor de gir råd og er en pådriver i saker som er viktig for tverrgående digitalisering, ikke minst økosystemet for nasjonal tjenesteutvikling og samhandling. En av målsetningene for Skate er å komme med gode råd og anbefalinger.

StimuLab-prosjektet Alvorlig sykt barn er i en innsiktsfase, og skal i juni levere et endringsbilag med oppsummering av innsikt og prosess. Her vil den omforente problemforståelsen beskrives. Prosjektets innsiktsfase avsluttes i desember 2021.

To spørsmål

Prosjektleder Line B. Hansen og prosjekteier Ellen Margrethe Carlsen la frem en kort presentasjon av prosjektet og ba om hjelp til følgende to spørsmål:

• Hvordan organisere og styre mot samme mål i en tiltaksjungel?

• Hvordan sikre finansiering i en tidlig fase?

Skate jobbet gruppevis med å svare ut spørsmålene, og det kom mange gode forslag fra topplederforumet.

Paul Chaffey stilte opp på dag to da statsråd Linda Hofstad Helleland ble forhindret i å delta. De ulike gruppelederne var tydelige i sin kommunikasjon til Chaffey, og alle var enige i at departementssamarbeid, juridiske utfordringer og felles økosystem er et langsiktig arbeid som det er viktig å ta tak i.

Designelement

Klikk på bildet om du ønsker å registrere deg på vårt nyhetsbrev.

Forrige
Forrige

Kunnskapsgrunnlag som basis for innsiktsarbeid

Neste
Neste

«Mission» - løsning for våre samfunnsfloker?